Ford past leveringsgamma Ford Mustang Mach-E aan

Automatisch Premium

Ford Mustang Mach-E

Ford past het leveringsgamma van de elektrische Ford Mustang Mach-E aan. De basisversie wordt voordeliger en de Premium-versie is er nu ook met achterwielaandrijving.

Zelf stelt Ford dat de meest populaire uitvoeringen van de Mustang Mach-E €4.000 voordeliger zijn geworden. Dat lijkt te kloppen, maar alleen als we rekenen vanaf de prijsverhogingen die eerder dit jaar werden doorgevoerd en als voorbehoud nemen dat er bepaalde opties worden geselecteerd. Er zijn namelijk nieuwe uitvoeringen, zodat niet elke versie direct met een voorganger te vergelijken is.

De basisversie lijkt ten opzichte van het directe verleden inderdaad €4.000 voordeliger te zijn geworden. De Ford Mustang Mach-E is er daarmee vanaf €58.100. Voor dat geld staat een verder naamloze, achterwielaangedreven versie met 75 kWh-accu klaar. Ten opzichte van januari 2022 is de prijs alsnog flink hoger, want toen kostte deze versie nog €52.125.

Wie een andere uitvoering dan de basisversie wil, komt vanaf nu standaard bij de Premium-uitvoering uit. Dat heeft twee effecten: die rijker uitgeruste versie wordt aantrekkelijker, maar de instapprijs van de populaire RWD met 98 kWh gaat omhoog. De Ford Mustang Mach-E met het grootste accupakket en achterwielaandrijving kost nu minimaal €70.445. Net als voorheen is dit ook de versie met de grootste actieradius, van in theorie 610 km. Ook heeft de 98 kWh-versie sinds kort een hoger trekgewicht van 1.500 kg.

De combinatie van ‘Premium’ en ‘RWD’ betekent ook dat er een herkenningspunt van de AWD-versie wegvalt. Ook bij de RWD-versie van de Premium zijn de onderste bumperdelen en wielkastranden namelijk gespoten in hoogglans zwart, en de remklauwen in rood. Verder heeft de Premium 19-inch wielen, elektrisch verstelbare voorstoelen, dynamische ledkoplampen en een Bang&Olufsen-audiosysteem.

Liever vierwielaandrijving? Dat kan in combinatie met beide accupakketten, maar wel altijd in Premium-trim. Met 75 kWh betaal je dan €68.770, terwijl een Extended Range AWD voor €66.445 te boek staat. De machtige Ford Mustang Mach-E GT staat met zijn 487 pk voor €83.990 te boek. Net iets meer dan voorheen, zelfs als we vanaf mei rekenen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.