Ford ontslaat 10 procent van het kantoorpersoneel

7.000 man op straat

Ford modellen logo

Ford ontslaat 7.000 betaalde krachten, wat neerkomt op 10 procent van het kantoorpersoneelsbestand. Dat liet CEO Jim Hackett maandag via een mail weten aan het personeel, schrijft The Wall Street Journal. Het zou de automaker jaarlijks 600 miljoen dollar (ruim 537 miljoen euro) aan kosten schelen.

Van de ontslagen mensen komen achthonderd personeelsleden uit de Verenigde Staten. Hackett liet het personeel weten dat sommige ontslagen al hebben plaatsgevonden en dat bepaalde personeelsleden die werden uitgekocht ook onder de ingreep vallen. Aankomende maand augustus moeten alle ontslagen rond zijn. De ontslagronde maakt deel uit van het bredere plan om het automerk nieuw leven in te blazen. Het meerjarenplan om Ford te herstructureren, moet het bedrijf zo'n 11 miljard dollar in totaal opleveren.

In het najaar van 2018 berichtte Ford over de plannen en werden ook de bezuinigingen op het personeelsbestand benoemd. Toen Hackett in 2017 aan het roer kwam, stelde hij tot doel het autobedrijf flexibeler te maken, zodat het zich in de veranderende automarkt kan handhaven.

PRIVATE LEASE Ford

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.