Ford kiest opmerkelijke onthullingsdatum Bronco

De verjaardag van O.J.

Spyshots Ford Bronco
Spyshots Ford BroncoFord BroncoFord Bronco SportFord Bronco SportFord Bronco

Ford heeft aan Amerikaanse media bevestigd dat het de gloednieuwe Bronco op 9 juli aan het grote publiek toont. Laat dat nou net de verjaardag van de meest controversiële Bronco-rijder uit de geschiedenis zijn.

Eigenlijk hadden we de Bronco en de kleinere Bronco Sport allang verwacht. De auto's stonden op de rol om afgelopen voorjaar te worden onthuld, maar uiteraard had de wereld even andere dingen aan het hoofd de afgelopen maanden. Nu gaat het dan toch gebeuren, op 9 juli om precies te zijn. Dat bevestigt Ford onder andere aan The Detroit Press. Daarbij laat de fabrikant ook direct weten dat die datum toch echt klopt, ook al is het een voor de Bronco enigszins beladen datum. Het is namelijk de verjaardag van O.J. Simpson. Volgens Ford is het 'puur toeval' dat dit samenvalt.

De Bronco is onlosmakelijk verbonden aan O.J. Simpson, want met die auto vluchtte de voormalig American Football-speler toen hij door de politie zou worden ingerekend op verdenking van de moord op zijn ex-vrouw. Uiteindelijk leverde vluchtpoging hem niets op, maar de beelden van de witte Bronco op de snelwegen in en rond Los Angeles werden wereldberoemd.

Hoe dan ook, nog iets meer dan drie weken en dan krijgen we de Bronco anno 2020 in zijn geheel te zien. Een grote verrassing gaat dat overigens niet meer zijn, want de auto werd al een poos geleden open en bloot vastgelegd. Ook de kleinere Bronco Sport is geen geheim meer. Wat nog wel onduidelijk is, is of we de Bronco hier via de reguliere weg op gele kentekenplaten kunnen krijgen. Op een productplanning van Ford is te zien dat zowel de Bronco als Bronco Sport niet voor Europa is bestemd. Ford Nederland kon nog niet bevestigen of de auto's wel of niet deze kant op komen.

PRIVATE LEASE Ford Bronco

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.