'Ford Bronco en Bronco Sport niet bestemd voor Europa'

Niet op de planning

Ford Bronco
Ford Bronco SportFord Bronco SportFord Bronco Sport spionageFord Bronco Sport spionageFord Bronco spyshotsFord Bronco

De Ford Bronco en de Bronco Sport komen niet naar Europa. Dat blijkt uit een gelekte introductieplanning van Ford.

De nog steeds te onthullen Ford Bronco en diens kleine broertje, de Bronco Sport, wekken al een tijdje de belangtelling. Zowel de Bronco als de Bronco Sport is al volledig in beeld verschenen en - eerlijk is eerlijk - het ziet er allemaal veelbelovend uit. Vooral de Bronco moet de retro-enthousiastelingen toch aanspreken. Helaas is er slecht nieuws: het lijkt erop dat we hier in Europa achter het net vissen. Automotive News heeft de hand weten te leggen op een introductieplanning van Ford en daarop is te zien dat beide SUV's aan onze neus voorbij gaan.

Ford

Op de planning zien we dat de Bronco voor de Noord-Amerikaanse en 'International Markets' bedoeld is. Europa wordt apart aangeduid en hoort niet bij deze niet nader gespecificeerde internationale (groei)markten. De Bronco Sport, aangeduid als 'Small Rugged Off-Road Utility', is enkel bestemd voor de thuismarkt en Zuid-Amerika. Ford Nederland laat in een reactie aan AutoWeek weten dat nog niet bekend is of beide auto's wel of niet komen, maar het lijkt het er dus sterk op dat we ze hier niet hoeven te verwachten.

Een ander opvallend detail is dat Ford van plan is om de Explorer en Kuga op de Chinese markt te introduceren. Daar hebben ze echter al een Explorer, maar dat is niet veel meer dan de Kuga met een iets ander neusje. De werkelijke Explorer en de Kuga, zoals wij die kennen, komen dus op den duur onder hun eigen naam op de Chinese markt.

PRIVATE LEASE Ford Bronco

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.