Ford Bronco Everglades is klaar voor het moeras

Met snorkel en lier

Ford Bronco Everglades
Ford Bronco EvergladesFord Bronco EvergladesFord Bronco EvergladesFord Bronco EvergladesFord Bronco EvergladesFord Bronco EvergladesFord Bronco EvergladesFord Bronco Everglades

Ford introduceert een speciale uitvoering voor de Bronco: de Everglades. Deze 'limited edition' bestaat niet louter uit een kleurtje en wat stickers, maar maakt de Bronco nog meer offroad-waardig dan hij al was.

De naam 'Everglades' verwijst naar een moerassig natuurgebied in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Florida. Ford koos die naam niet voor niets voor deze speciale Bronco, want de meest noemenswaardige aanpassing is de 'snorkel' die rechts naast de voorruit is gemonteerd. Daarmee kan de Bronco door dieper water waden. Waar een normale Bronco het bij 85,1 centimeter diepte voor gezien houdt, kan de Everglades een diepte van 92,4 centimeter aan. Dat komt niet alleen door de snorkel, maar ook door de verhoogde ventilatie van de voor- en achteras, het differentieel en de transmissie. Kom je toch net wat verder in het moeras.

a href=

Ford Bronco Everglades

Mocht je dan toch vast komen te zitten, heeft de Everglades een geïntegreerde lier in de voorbumper die een gewicht van ruim 4.500 kilo aankan. Verder heeft de Bronco Everglades unieke voor- en achterspatborden, een dakdrager en een matgrijze grille met daaronder de stalen voorbumper. Hij rolt op 17-inch wielen met 35-inch terreinbanden. Om het af te maken zit er een 'Everglades'-sticker op de voorspatborden.

Ford levert de Bronco Everglades alleen in combinatie met de 2,3-liter EcoBoost viercilinder, die 300 pk en 440 Nm koppel levert. Die motor is gekoppeld aan een tientraps automaat. De Bronco Everglades kost in Amerika 53.000 dollar, omgerekend €46.578. Ter referentie: een basis-Bronco kost omgerekend net iets meer dan €25.000.

PRIVATE LEASE Ford Bronco

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.