Ford Bronco: met 335 pk sterke V6 naar Nederland

Klaar voor tweede kwartaal

Ford Bronco
Ford BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord BroncoFord Bronco

De Amerikaanse Ford Bronco komt naar Nederland. Dat was bekend. Nu weten we ook in welke vorm én wanneer. Hij heeft hier altijd een dik 330 pk sterke zescilinder en is al vanaf het tweede kwartaal op Nederlands grondgebied te vinden.

Medio vorig jaar kondigde de Europese tak van Ford aan dat het de Bronco ook naar ons deel van de wereld zou halen, waarna al vrij snel duidelijk werd dat hij ons land eveneens aandoet. In de Verenigde Staten is de Bronco er als drie- en als vijfdeurs. De kortere driedeurs gaat aan de neus van de Nederlandse consument voorbij, maar de met retrodesign overladen vijfdeurs - die net als z'n kortere broertje een verwijderbare hardtop en uitneembare portieren heeft - komt wél onze kant op. Leuk weetje: volgens Ford duurt het verwijderen van de portieren slechts acht minuten.

In de Verenigde Staten is de Bronco leverbaar met een 2,3-liter EcoBoost viercilinder die 304 pk levert, maar er staan ook twee V6'en op de leveringslijst. De eerste is een 2.7 EcoBoost V6 van 335 pk, de tweede een 3.0 V6 die ruim 400 pk levert en die in de Bronco Raptor ligt. De vierpitter komt niet naar Nederland en de 3.0 V6 komt - tot Ford besluit de Bronco Raptor naar ons land te halen - eveneens niet in Nederland op de markt. Dat betekent dat de Bronco in Nederland straks altijd een 335 pk en 563 Nm sterke 2.7 V6 met twee turbo's heeft die is gekoppeld aan een tientraps automaat. Bepaald niet misselijk.

a href=

Ford Bronco.

De Ford Bronco komt slechts in een handjevol Europese landen op de markt en wordt er ook nog eens in een gelimiteerde oplage verkocht. De Amerikaan komt in twee uitvoeringen: Outer Banks en Badlands. Die laatste is de voor ruiger offroadwerk uitgedoste variant. Zo heeft de Outer Banks een elektronisch bediende tussenbak met twee verzetten en heeft de Badlands een sperdifferentieel en zijn zelfs de stabilisatorstangen aan de voorzijde elektronisch los te koppelen voor een maximale wieluitslag.

Ford Bronco

Ford Bronco.

Overigens zijn niet alleen de portieren en de hardtop relatief eenvoudig te verwijderen. Ook de grille en bumper kun je wisselen voor andere exemplaren. De wielkastranden kun je eveneens eenvoudig demonteren. Handig voor als je in het terrein (of gewoon voor de deur) schade hebt opgelopen. De Bronco Badlands heeft daarnaast speciale dempers van Bilstein. De Broncos staan standaard op 17-inch wielen met daaromheen offroadrubber en is tegen meerprijs met beschermplaten voor onder meer de motor, transmissie, tussenbak en brandstoftank te bestellen. De altijd vierwielaangedreven Bronco heeft afhankelijk van de uitvoering zeven rijmodi, waaronder specifiek op offroadgebruik afgestemde standen waaronder Mud/Ruts, Sand en Baja.

Dee prijzen van de Ford Bronco volgen in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie die in het tweede kwartaal plaatsvindt. Een prijspakker is de Bronco zeker niet. De Outer Banks is immers goed voor een CO2-uitstoot van 319 g/km en de Badlands blaast zelfs 332 gram CO2 per kilometer de lucht in. Hallo bpm ...

PRIVATE LEASE Ford Bronco

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.