Ford Galaxy en S-Max ook als Hybrid

Aan Nederlandse neus voorbij

Ford Galaxy en S-Max facelift

Ford meldt dat het 24 miljoen euro investeert in zijn productiefaciliteit in het Spaanse Valencia. Het merk voegt met het bedrag twee productielijnen voor hybride modellen toe. Twee daarvan zijn bekend: de Kuga Plug-in Hybrid en de Kuga Hybrid. Daar komen nu twee nieuwkomers bij. Ook de S-Max en de Galaxy gaan aan de stekker!

Om maar met het slechte nieuws te beginnen: de S-Max en Galaxy worden in Nederland niet meer geleverd en dus komen ook de nieuwe Hybrid-versies van het ruimtelijke tweetal niet naar Nederland. Toch is het interessant te zien wat er aan onze neus voorbijgaat.

Zowel de S-Max als de Galaxy Hybrid krijgt de beschikking over een 2,5-liter benzinemotor die volgens het Atkinson-principe loopt. Ford zegt te mikken op een totaalvermogen van 200 pk en 210 Nm. Goed nieuws voor caravantrekkers: met beide modellen moet je zo'n 1.500 kilo kunnen trekken. De S-Max Hybrid is als vijfzitter en als zevenzitter leverbaar. De Galaxy Hybrid biedt altijd plaats aan zeven inzittenden. Uitgebreide informatie over het elektrische deel van de aandrijflijn houdt Ford nog even onder de pet.

Ford zegt eind 2020 in Europa in totaal 14 nieuwe geëlektrificeerde modellen op de markt te brengen. Daar zitten zeer waarschijnlijk auto's tussen die al zijn gepresenteerd, maar hun marktintroductie nog moeten beleven. Denk aan de (mild) hybrid-versies van de nieuwe Puma.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum