Ford Focus ST tandje scherper met Track Pack

Aan Nederlandse neus voorbij

Ford Focus ST Track Pack
Ford Focus ST Track PackFord Focus ST Track PackFord Focus ST Track PackFord Focus ST Track PackFord Focus ST Track PackFord Focus ST Track Pack

De Ford Focus ST wordt een tandje scherper. Althans, voor wie het wil. Ford stelt namelijk een nieuw, Track Pack geheten pakket beschikbaar voor de topversie van de huidige generatie Focus.

Met zijn 280 pk en 420 Nm sterke 2,3-liter viercilinder is de Focus ST bepaald geen kinderachtige jongen. De heetste versie van de huidige generatie Focus - een RS-versie komt er immers niet - bereikt in 5,7 tellen een snelheid van 100 km/h en kan doorstomen tot de 280 km/h op de teller staat. Ford maakt de Focus ST nu een tandje scherper door Track Pack op de optielijst te zetten, al moet je niet op extra vermogen rekenen.

De Focus ST met Track Pack krijgt een aanpasbare schroefset van KW Automotive. De dempers maken de Focus ST tot 50 procent stugger dan de reguliere Focus ST en zorgen er samen met de instelbare schroefveren voor dat de auto 1 tot 2,5 centimeter dichter tegen het asfalt ligt.

Daarnaast omvat het Track Pack een set 19-inch wielen die 10 procent lichter zijn dan de conventionele exemplaren. Erachter houden zich aan de voorzijde 36,3 centimeter grote schrijven en Brembo-remklauwen schuil. Bij een standaard Focus ST hebben de schijven aan de voorzijde een diameter van 33 centimeter. De Focus ST met Track Pack wordt vanbuiten onder meer bedeeld met een reeks zwarte accenten.

Dan het slechte nieuws. Het Track Pack komt in Nederland niet op de bestellijst te staan, al valt de optie wel in onder meer België, Duitsland en Frankrijk aan te vinken.

PRIVATE LEASE Ford Focus

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.