Ford Focus RS komt, plus nóg 11 sportievelingen

Ford Focus RS is coming
Ford heeft na lang soebatten de kogel door de kerk gejaagd: er komt definitief een nieuwe Focus RS. De komende vijf jaar komt het merk bovendien met nog elf andere 'performance' modellen.

Hoewel we de afgelopen tijd regelmatig een gecamoufleerde Focus zagen rijden met alle kenmerken van een RS, heeft Ford de komst van zo'n sportief topmodel nooit officieel bevestigd. Tot vandaag, dus. Het goede nieuws wordt vergezeld van de mededeling dat Ford tot 2010 wereldwijd 12 nieuwe 'performance' auto's op de markt brengt, inclusief de Focus RS.

Die 12 extra potente auto's komen tot stand onder de vleugels van het Ford Performance Team, een nieuwe club die is samengesteld uit het personeel van de sportieve Europese tak Team RS en het Amerikaanse SVT (Special Vehicle Team).

"Een nieuwe Focus RS, in 2009 voor het laatst geïntroduceerd in Europa, is een belangrijke gebeurtenis. Om de RS-badge te verdienen moet het een verfijnde, compromisloze rijdersauto zijn die, indien gewenst, uitzonderlijke prestaties op het circuit kan leveren terwijl er ook uitstekend dagelijks op de openbare weg kan worden gereden", aldus Raj Nair, de group vice president van Ford.

Over wat er onder de kap van de nieuwe Focus RS (die wereldwijd leverbaar wordt) komt te liggen, heerst voorlopig nog enige onduidelijkheid. Waarschijnlijk wordt het de 2,3-liter Ecoboost-viercilinder uit de Mustang, die in de Focus een vermogen van ongeveer 330 pk zou moeten leveren.

De eerste Focus RS (foto 2) stamt uit 2002 en had een tweeliter turbomotor met 215 pk. De tweede generatie (foto 3) kreeg een 2,5-liter vijfcilinder turboblok in de neus, goed voor 305 pk.

PRIVATE LEASE Ford Focus

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.