Ford Focus rijker uitgerust en optioneel digitaal dashboard

Introductie mild hybride

Ford Focus instrumentarium mild hybride

Ford heeft de Focus een kleine opfriskuur gegeven. Dat de ondertussen bekende mild hybrid-aandrijflijnen zouden komen, wist we. Dat de uitrusting completer wordt, is nieuw!

De Focus krijgt dus, net als bijvoorbeeld de nieuwe Puma, geëlektrificeerde EcoBoost aandrijflijnen. Hierbij ondersteunt een 48-volt mild hybrid systeem de motor waardoor het brandstofverbruik wordt verlaagd en de prestaties worden verhoogd. Deze techniek is vanaf nu leverbaar als Ford Focus 1.0 EcoBoost Hybrid met 125 of 155 pk.

Ook nieuw is de rijkere standaarduitrusting. Zo is elke Focus vanaf nu voorzien van parkeersensoren in de voor- en achterbumper met ondersteuning van een achteruitrijcamera, SYNC3 met navigatie en Fords Pass Connect. Ook kan elke Focus-bestuurder zijn of haar telefoon voortaan draadloos opladen. Helemaal nieuw is een 12,3-inch digitaal instrumentarium dat Ford achter het stuur van de Focus plaatst. Deze is ook standaard aanwezig, maar wel pas vanaf de extra luxe X-uitvoeringen. Deze X’en krijgen verder ook een handsfree achterklep en privacy glass.

AutoWeek kon eerder al de nieuwe prijzen delen. De prijzen voor de 125 pk sterke 1.0 EcoBoost Hybrid beginnen bij €27.075.

PRIVATE LEASE Ford Focus

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.