Ford Fiesta en Puma opgeschroefd tot 260 pk

Extra pit dankzij Mountune

Ford Fiesta ST en Puma ST Mountune

De Ford Fiesta ST en Puma ST zitten met hun 200 pk niet bepaald om vermogen verlegen. De Engelse tuner Mountune weet echter meer pk's uit de krachtcentrales van de twee Fords te persen.

De Ford Fiesta ST en Puma ST zijn vanbuiten twee compleet van elkaar verschillende modellen, al delen ze dezelfde 200 pk sterke benzinemotor met elkaar. Die 1,5-liter driecilinder turbomotor krijgt er dankzij tuner Mountune extra vermogen bij.

Voor de Fiesta ST had Moutune al een M235 geheten upgrade klaarliggen waarmee het vermogen toenam tot 235 pk. Voor wie dat te dunnetjes was, heeft Mountune nu de M260-upgrade klaarliggen. Daarmee neemt het vermogen toe tot 260 pk en 365 Nm. Voor de Puma ST had Mountune nog geen aftrainprogramma's klaarliggen, maar daarin brengt het bedrijf nu verandering. De Puma ST is ook tot 235 pk en 265 pk op te schroeven.

Het extra vermogen is onder meer afkomstig uit een speciale module met Bluetooth-connectiviteit die je in de OBD-poort prikt, al komt bij de M260-upgrade ook onder meer een nieuwe intercooler kijken. Wie zijn smartphone met daarop Mountunes telefoonapplicatie aan de module koppelt, kan het karakter van de auto zelf enigszins instellen. Aan de vermogensupgrades hangen relatief bescheiden prijskaartjes. De M235-upgrade kost omgerekend zo'n € 670, voor de M260-krachtkuur ben je omgerekend € 785 kwijt.

PRIVATE LEASE Ford Fiesta

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.