Ford F-250 (1968) - In het Wild

Voor de grotere spullen

Ford F 250 In het Wild

Ook de pick-up gaat binnen nu en een paar jaar in toenemende mate op de elektrische toer. Deze Ford F-250 uit 1968 heeft uiteraard nog 'gewoon' een 6.4 V8 onder de motorkap liggen, waarbij de eigenaar de huidige brandstofprijzen dapper trotseert.

Denk de Nederlandse kentekens weg en je waant je op deze plaatjes, die AutoWeek-forumgebruiker 'JFR' met ons deelt, bijkans op de parkeerplaats van een grote Shopping Mall in de Verenigde Staten. Het verschil is dat de parkeervakken daar nog wel wat groter zijn. De Volvo XC60 die ernaast staat verbleekt haast bij het formaat van deze F-250 uit 1968. De F 250 heeft dezelfde wielbasis als de F-100 met lange laadbak uit die tijd, maar heeft een hoger laadvermogen van 680 kilo. In ieder geval hoef je je dus niet in te houden bij het winkelcentrum. Op het oog ziet de witte pick-up er nog goed uit. Het is lastig te beoordelen vanaf de foto's, maar hij lijkt strak in zijn witte lak te staan en de verchroomde voorbumper glimt mooi.

Dit exemplaar stamt uit de vijfde generatie van de F-Series van Ford, die in 1967 op de markt kwam. Onder de kap huist de sterkste krachtbron die toen leverbaar was: een 6.4 V8 met 265 pk. De prestaties zijn niet bekend, maar met de achtcilinder onder de kap moet de pick-up nog prima mee kunnen komen met het verkeer. Overigens heeft deze F-250 geen gastank, zoals veel modernere Amerikaanse pick-ups wel hebben. Met de huidige brandstofprijzen en het ongetwijfeld niet misselijke verbruik ben je dus een behoorlijk dappere eigenaar. Waar deze F-250 de eerste 53 jaar van zijn leven sleet, is niet bekend. Hij is namelijk pas afgelopen mei geïmporteerd naar Nederland. Wel kwam hij vanwege zijn leeftijd in aanmerking voor een oldtimerkenteken.

Met dank aan forumgebruiker 'JFR' voor het uploaden! Zelf een unieke auto tegengekomen? Plaats de foto's in het 'Wat zag jij voor bijzonders vandaag'-topic op het AutoWeek Forum en wie weet zie jij jouw gespotte auto terug op de site!

PRIVATE LEASE Ford F-250

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.