Fisker en de ironie van de uitgebrande Karma's

Fisker Karma New Jersey fire
Het zit Fisker niet mee de laatste tijd. Dat superstorm Sandy eind oktober meer dan 300 Karma's in de as legde, blijkt het gevolg van een nogal ironische samenloop van omstandigheden...

Pech en ironie liggen vaak in het verlengde van elkaar. De Amerikaanse autobouwer Fisker kan er inmiddels over meepraten. Toen orkaan Sandy in oktober de Amerikaanse oostkust teisterde, was ook Port Newark in New Jersey, waar meer dan 300 Karma's stonden te wachten op transport, aan de beurt. Het opspattende zoute zeewater zette de auto's blank en dat leidde tot kortsluiting en vervolgens brand.

De website Jalopnik heeft uitgezocht dat in totaal 338 Fiskers op deze manier in vlammen opgingen, een schade ter waarde van 33 miljoen dollar. Fisker ligt op dit moment in de clinch met z'n verzekeringsmaatschappij om de schade vergoed te krijgen en is daarvoor zelfs naar de rechter gestapt omdat de verzekering niet wil betalen vanwege de onduidelijke status – zijn ze op transport of niet? - van de auto's.

Het ironische deel

Dan nu het ironische deel van het verhaal. Eigenlijk hadden al die Karma's al lang op transport gekund, ware het niet dat er nog het een en ander aangepast diende te worden aan de auto's. Deze 'service requirements' behelsden naast het vervangen van accupakketten en software-updates ook het vervangen van de koelventilator. De koelventilator die er eerder dat jaar voor zorgde dat een Karma… uitbrandde. En nu brandden 338 Karma's uit omdat ze moesten wachten op een onderdeel dat moest voorkomen dat ze zouden kunnen uitbranden. De ironie is tastbaar.

Kortom: het zit Fisker niet mee. Behalve het Sandy-gevalletje rommelt het in de financiën, moesten er auto's worden teruggeroepen vanwege eerdergenoemde ventilator, is er gedoe met de acculeverancier en loopt de komst van de Atlantic vertraging op. Hopelijk brengt 2013 Fisker meer geluk.

Info en foto afkomstig van Jalopnik.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.