'Fisker in handen van Chinese tycoon'

Fisker Karma
Fisker is op de fles, en het merk van de elektrische Karma is naarstig op zoek naar een nieuwe eigenaar. Nu lijkt een Chinese investeerdersgroep het winnende bod gedaan te hebben.

Dat blijkt uit berichtgeving van Reuters. Begin deze maand konden we al melden dat het Amerikaanse Fisker in de aanbieding ging, nu lijkt een Chinese investeerdersgroep, met tycoon Richard Li aan het hoofd, zich de gelukkige nieuwe eigenaar te mogen noemen.

Afgelopen vrijdag mocht er van het Amerikaanse Department of Energy geboden worden op het gestrande Fisker. Volgens Reuters worden nu de laatste details doorgenomen voor de overdracht aan Li. De Chinese zoon van een van de rijkste mensen van Azië heeft de lening die Fisker open had staan overgenomen. Het openstaande bedrag, zo'n 150 miljoen euro, moet uiteindelijk z'n weg terug vinden naar het Amerikaanse Department of Energy.

Andere kanshebbers waren de Duitse investeerdersgroep Fritz Nols AG en de Chinese onderdelenleverancier Wanxiang. Ook de voormalig topman van General Motors, Bob Lutz, zou interesse in Fisker hebben getoond. Welk bedrag de investeerdersgroep van Li heeft geboden is nog niet bekend.

Video

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.