'Fisker V8 komt in 2014'

VL Automotive Destino
Als het aan voormalig GM-topman Bob Lutz ligt, komt zijn bedrijf VL Automotive al halverwege volgend jaar met de tot Destino omgedoopte Fisker Karma op de markt. De hybride aandrijflijn maakt daarbij plaats voor een old school V8.

VL Automotive heeft volgens Automotive News 25 Karma's opgekocht en gaat deze voorzien van een V8 uit de Chevrolet Corvette. Begin dit jaar werd dat plan in Detroit gepresenteerd en de Destino – zoals de omgebouwde Karma heet – moet al in 2014 op de markt komen. De klant kan kiezen tussen een 6,2-liter V8 met 455 pk en een sterke variant met supercharger, goed voor 640 pk.

Lutz gaf aan dat de Destino op de komende autoshow van Detroit, in januari, wederom aanwezig is en dat zijn bedrijf ook nog een andere carrosserievariant meeneemt. De Destino wordt op dit moment getest met z'n nieuwe aandrijflijn. De auto gaat rond de 200.000 dollar kosten en wie genoeg heeft van de hybride techniek in z'n Karma kan bij VL ook terecht voor een ombouw, waarbij elektromotor en viercilinder worden vervangen door 'real American muscle' in de vorm van een goeie ouwe V8. Dat geintje kost je trouwens wel een slordige 100.000 dollar.

Lutz zegt dat hij aan voldoende onderdelen kan komen om de productie ook na de eerste 25 auto's door te laten gaan. Fisker bouwt zelf al sinds november 2012 geen nieuwe Karma's meer en staat momenteel in de etalage voor geïnteresseerden. Op dit moment lijken de Chinezen de beste papieren te hebben.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.