Filezwaarte eerste halfjaar toegenomen

5 procent in de plus

file A1

De filezwaarte is in het eerste halfjaar van 2019 met 5 procent toegenomen ten opzichte van diezelfde periode van 2018. Dat blijkt uit cijfers die de ANWB vrijgeeft.

De filezwaarte, een getal verkregen door de lengte met de duur van de file te vermenigvuldigen, is in de eerste zes maanden van dit jaar met 5 procent toegenomen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018. Met name overdag nam het oponthoud toe en wel met 18 procent. Tijdens ochtend- en avondspits is een groei waar te nemen van respectievelijk 5 en 3 procent.

Volgens de ANWB tonen de filecijfers aan dat er ook in de regio steeds meer fileproblemen ontstaan. De organisatie noemt Gelderland als voorbeeld, een provincie waar de filezwaarte procentueel meer toenam dan in bijvoorbeeld de Randstad.

22 januari was, 'dankzij' sneeuwval en gladheid, de drukste dag in het oosten van ons land. De ANWB spreekt van een filerecord van 2.287 kilometer.

Filecijfers ANWB 2019

 

 

 

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.