
Ferrari hoopt dat EV voor Chinese comeback gaat zorgen
Minder belastingen
Ferrari hoopt dat de eerste elektrische auto van het merk het tij kan keren voor de Chinese markt.
Ferrari heeft het momenteel moeilijk in China. Alleen al in het afgelopen kwartaal was de verkoopdaling daar 25 procent en omdat de Chinezen ook in de hogere segmenten steeds vaker de voorkeur lijken te geven aan producten uit eigen land – en simpelweg minder waarde hechten aan traditionele merkwaarden zoals die van Ferrari – lijkt het einde nog niet in zicht.
Of wel, want er gaat iets rigoureus veranderen bij Ferrari. Dat komt binnenkort met z’n eerste EV en die zou het tij weleens kunnen keren in China. Dat is althans wat het merk volgens Bloomberg zelf denkt en hoopt. Die hoop is niet (alleen) gebaseerd op de gedachte dat de Chinese koper liever een elektromotor dan een V12 heeft, maar vooral op keiharde berekeningen. Een EV die naar China wordt verscheept, krijgt daar flink minder belastingen over zich heen. Bij zo’n elektrische auto voegen importheffingen, luxebelastingen en andere heffingen volgens Bloomberg ‘maar’ 30 procent aan de prijs toe, bij een traditioneel aangedreven auto zou dat zomaar viermaal zoveel zijn.
Als de elektrische Ferrari inderdaad een hardloper wordt in China, betekent dat overigens niet dat Ferrari ze achter elkaar naar China gaat verschepen. Het merk heeft exclusiviteit hoog in het vaandel staan en limiteert niet alleen het aantal exemplaren dat het van ieder model maakt, maar naar verluidt ook het aantal auto’s dat naar China gaat. Dat laatste blijkt gezien de moeilijkheden aldaar een slimme stap: Ferrari heeft weliswaar last van de verkoopdaling, maar is veel minder afhankelijk van de Chinese markt dan veel andere fabrikanten.
Had je deze auto's al gezien?
Lees ook
Ferrari 296 Speciale en Speciale A: voor als speciaal niet speciaal genoeg is
Deze 8- en 12-cilinder coupés stonden voor de absolute GT-top in de jaren 80
Ferrari 296 ‘VS’ is vermomd als Nissan
Ferrari komt mogelijk met EV op Chinese basis
Eerste elektrische Ferrari krijgt mogelijk voor de hand liggende naam
Lezersreacties (23)
Reageren


... zo doen de luxe Chinese merken in China ook al niet meer onder voor auto's uit Europa.
Dat ligt er aan op welk vlak. Welk automerk uit China (ontworpen én gefabriceerd) heeft een sportief DNA? En dan noem ik als Europese tegenhanger BMW of Porsche?
En met sportief DNA bedoel ik niet de 0-100 tijd, maar ook daadwerkelijk snelheid op een circuit en vooral zaken als stuurgevoel en dergelijke.


Kan mij niet voorstellen dat mr Lu, kapitaalkrachtig en in de markt voor een prestitieus merk zoals een Ferrari, een electrisch Chinees alternatief overweegt. Status is zeker in China ook een dingetje. Kan mij wel voorstellen dat de teruggang te wijten is aan teruglopend consumenten vertrouwen. Zo geweldig gaat het niet in China.
In China draait de economie beter dan in Europa en staat de industrie er heel veel beter voor. Waarom veel mensen aangeven dat het niet zo geweldig gaat in China?

De huizenmarkt wordt op dit moment kunstmatig staande gehouden door overheidsingrijpen in bouwbedrijf Evergrande dat sinds 2021 vecht tegen een faillissement en een schuld heeft van 300 miljard.

In uw redenering, nee niet de mijne, gaat dan erg goed met Rusland. Die heeft erg weinig schuld.



Bovendien, laat Ferrari eerst maar eens bewijzen dat ze qua kwaliteit dat Chinese niveau kunnen halen....



.
Het is nu aan Ferrari om zichzelf om te vormen en opnieuw uit te vinden om zodoende een toekomst te creëren voor zichzelf. In een wereld waar een Tesla de stoplicht sprint wint en een Lotus EV ook bloedsnel en sportief is moet je iets anders bieden.
.
Ik wil echt niet trollen, ik vind het oprecht fascinerend en hoop dat de Ferarri EV een mega succes wordt!




Ferrari gaat voor massa.
Nee die hebben ze een tijd geleden al eruit geknikkerd.

.
Ondertussen staan we 1-0 achter en kunnen wij veel leren van China. Denkt Trump zich met handelsbelemmeringen te kunnen weren, waarmee hij de hele wereld op zijn kop zet.
.
Ik ben geen kenner, maar als de Chinese jeugd net zo veel (lees weinig) op heeft met de auto als statussymbool als de Gen Z hier, dan betekent dat veel voor de toekomst van de „oude" luxe merken.

Er zijn veel goedkopere en minstens net zo snelle alternatieven in China waar hier nog niemand van gehoord heeft.
Tuurlijk, die 5 Chinezen die echt een Ferrari willen gaan misschien achter deze aan, maar die hebben dan liever een V8 of V12.
Over 3-5 jaar zal hier wel een bericht online komen dat Ferrari zich weer terugtrekt uit de Chinese EV markt, maar daar komen ze dan ook wel weer (te laat) achter.

Ze bouwen en verkopen amper 10.000 auto's per jaar en het is zo'n 2 jaar wachten op de levering wegens méér vraag dan aanbod.
Er zijn altijd genoeg rijke lieden die er eentje willen kopen.

Hoelang is men hier nog bereid meer te betalen voor imago?
In topkringen als Ferrari misschien wel; maar er verschuift iets.
Lang dacht men hier alleen een goede wagen te kunnen maken (ook niet altijd), ondertussen kunnen ze dat elders ook, niets blijft zoals het is en elke generatie geeft verandering.

Een Ferrari zorgt voor aandacht, wenselijk en onwenselijk een product uit eigen land, ook al is het een dure versie wordt toch beter ontvangen, en dat is is een haperende economie als voorstaand lid van de maatschappij en onderdaan van de CCCP niet altijd een slecht idee.

Een vraag of een opmerking? Laat het ons weten met een reactie.