Ferrari F60 America is gelimiteerd feestnummer

Ferrari F60 America
Ferrari levert inmiddels 60 jaar auto's in de Verenigde Staten. Het sportwagenmerk wil deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan en dus is hier de F60 America.

De F60 America heeft de F12 Berlinetta als basis. Voorin vinden we dus een V12. Ferrari meldt niets over vermogensaanpassingen, dus waarschijnlijk mobiliseert het blok net als in z'n minder edele broertje 740 pk.

De auto heeft een stoffen kap die bij snelheden tot 120 km/h kan worden bediend. De rolbeugels zijn met leder bekleed. Daarachter bevinden zich bogen die van koolstofvezel gemaakt zijn. De racestrepen zijn niet toevallig gekozen: de auto's van het North American Racing Team hebben dezelfde designelementen.

De cockpit is asymetrisch. Ferrari gebruikt rood leder voor het interieur. We zien ook veel koolstofvezel. Vlaggen in de stoelbekleding dragen bij aan het Amerikaanse feestje.

Ferrari gaat slechts tien exemplaren van deze F60 America bouwen. Interesse? Dan heb je pech, zelfs als je in de Verenigde Staten woont. Alle tien exemplaren zijn namelijk al aan door het Italiaanse merk geselecteerde verzamelaars verkocht.

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.