Gesnapt: 'Opvolger' Ferrari F12 Berlinetta

Vernieuwde Ferrari-familie bijna compleet

Gesnapt: Ferrari F12 facelift
Vrijwel de hele Ferrari line-up is onlangs onder het mes gegaan. De F12 Berlinetta is tot nu toe de dans ontsprongen, maar ook deze extreme Italiaan zal spoedig zijn tweede levensfase in gaan.

De California T was de eerste van de huidige Ferrari-familie die een aantal jaar na zijn introductie onder het mes ging. De instap-Ferrari, alles is relatief, kreeg een hertekende koets, drukvulling en een nieuwe naam. Een jaar later was het grotere broer 458 Italia die werd opgewaardeerd en tegenwoordig als 488 GTB door het leven gaat. Ook deze van een middenmotor voorziene Ferrari kreeg te maken met turbokracht en kreeg maar liefst twee turbo's op zijn V8 gemonteerd. Inmiddels heet ook de 458 Spider '488 Spider' en ook de FF stevig aangepakt. Die laatste heet nu GTC4Lusso en is er sinds kort ook als achterwielaangedreven T-versie met een geblazen V8 in plaats van een atmosferische V12.

Tot zover de terugblik op Ferrari's avonturen achter de snijtafel. In dit verhaal missen we nog altijd een grondig herziene versie van de F12 Berlinetta. Vorig jaar maakten we kennis met de F12 TDF, maar dat was meer een extreme topversie van Ferrari's F12. Dankzij YouTube-kanaal 356Daly hebben we voor het eerst beeld van een daadwerkelijk aangescherpte F12. De auto, die ongetwijfeld anders gaat heten, hangt nog stevig in de plakkers waardoor het moeilijk wordt iets zinnigs over het uiterlijk van de auto te kunnen zeggen. Ergens volgens jaar zal de auto op Ferrars bestellijsten te vinden zijn. We wachten af.

De volledige video is hier te zien.

Video

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.