Gerucht: Ferrari F12 M naar Genève

Sterker dan F12tdf?

Ferrari F12
Ferrari heeft de afgelopen jaren nagenoeg zijn gehele gamma opgefrist, al moet de F12 Berlinetta het nog altijd met zijn oervorm doen. Naar verluidt wordt ook die Italiaan spoedig vernieuwd.

Bovenstaande blijkt uit berichtgeving van het Britse AutoCar. De F12 Berlinetta is voorlopig het laatste Ferrari-model dat een facelift ondergaat.

De California was het eerste model dat in gefacelifte vorm terugkeerde als California T. Later werd de 458 Italia omgetoverd tot 488 GTB en ook de FF ging in een recenter verleden flink onder het mes. Die bijzondere Ferrari keerde terug als GTC4Lusso en is sinds kort ook verkrijgbaar als achterwielaangedreven variant met V8.

Terug naar de F12 M, zoals de toekomstige aangepaste versie van de F12 Berlinetta gaat heten. Volgens de geruchten wordt de 6,3-liter V12 opgeboord tot een inhoud van 6,5-liter. Het vermogen zal stijgen tot zo'n 800 pk en 720 Nm koppel. Op krachtgebied sprint hij daarmee zelfs de F12tdf voorbij. In maart weten we hopelijk meer!

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.