Opvolger Ferrari F12 Berlinetta weer buiten

Nieuwe naam en hybride?

Ferrari F12
Ferrari F12Ferrari F12Ferrari F12Ferrari F12Ferrari F12
Ferrari heeft de opvolger van de F12 Berlinetta even van de buitenlucht van Italië laten proeven.

In de buurt van thuisbasis Maranello kiekte onze spionagefotograaf deze foto's van de F12-opvolger. Naar verwachting treedt de auto in de voetsporen van 'gefacelifte' stalgenoten FF en 458 en krijgt ook de F12 Berlinetta bij de grondige opfrisser een andere naam.

Deze week sprak Ferrari-topman Marchionne nog over het belang van een hybride aandrijflijn, die mogelijk zijn weg al zou vinden naar de opvolger van de F12. Dat valt nog wel te bezien, want de nieuwe Ferrari maakt waarschijnlijk komend jaar al zijn opwachting. Of het plan van Ferrari om meer auto's hybride te maken al zo snel in werking treedt, moet nog blijken.

In ieder geval verwachten we weer de 6.3 V12 als oorzaak van het gebrul uit de vier uitlaten. Of Ferrari in zijn op één na hoogst geplaatste model ook een geblazen V8 aanbiedt, zoals bij de GTC4Lusso het geval is, lijkt niet al te waarschijnlijk. Maar zeg nooit nooit, dus we wachten af.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.