Ferrari F12 Tour de France 64 eert 250 GTO

Ferrari F12 berlinetta Tour de France 64
Als eerbetoon aan de 250 GTO waarmee in 1964 de Tour de France voor auto's werd gewonnen, zette Ferrari in Brussel afgelopen weekend een speciale versie van de F12 Berlinetta neer.

De F12 Berlinetta Tour de France 64-editie is gebouwd door Ferrari's Tailor Made-afdeling en is een hommage aan de 250 GTO waarmee Lucien Bianchi en Georges Berger in 1964 voor het Ecurie Francorchamps-team de Tour de France voor auto's wonnen. Deze wedstrijd werd voor het laatst in 1986 gehouden.

Aan de buitenkant herken je de F12 aan de gele streep over de motorkap en zijschermen, een knipoog naar de auto van een kleine 50 jaar geleden. Binnenin keert de alumiumkleur van de buitenkant (evenals de gele streep) terug en monteert Ferrari stoelen die zijn omhuld met 'Tobacco soul' leer. De vloermatten en bekleding van de bagageruimte zijn gemaakt van SuperFabric, een materiaal dat volgens de Italianen veel grip biedt en 'bullet proof' is.

De F12 Berlinetta Tour de France 64, waarvan slechts één exemplaar is gebouwd en die onder de motorkap onaangetast is gebleven, was afgelopen weekend te zien tijdens de autoshow van Brussel, waarna de auto is verkocht.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.