'FCA doet concessies aan Renault'

Baangaranties en hoofdkantoor in Frankrijk

Fiat Chrysler Automobiles

Een week geleden was er groot nieuws: FCA wil fuseren met Renault. Het voorstel ligt nu een week op de Franse burelen, maar er gaan geruchten dat in Italië wordt nagedacht over concessies die de Fransen over de streep moeten trekken.

De eeuwig betrouwbare bronnen van persbureau Reuters zouden hebben aangegeven dat er in Italië wordt nagedacht om met name de grootste aandeelhouder van Renault, de Franse staat, over de streep te trekken. De Fransen zouden onder meer moeten worden gepaaid met grotere baangaranties voor Franse medewerkers. Ook zou het hoofdkantoor van de nieuw ontstane autogigant in Frankrijk komen te staan.

Alle betrokken partijen onthouden zich volgens Reuters van commentaar, dus het blijft vooralsnog bij een gerucht. Wel is duidelijk dat er nog druk wordt vergaderd over het initiële voorstel en daarbij verdwijnt er ongetwijfeld wat water in de wijn. Dinsdag, morgen dus, gaan de gesprekken verder.

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.