Facelift voor Ford Tourneo Custom

Nieuw Ford-design naar ruimtereus

Ford Tourneo Custom facelift
Ford Tourneo Custom faceliftFord Tourneo Custom faceliftFord Tourneo Custom faceliftFord Tourneo Custom faceliftFord Tourneo Custom faceliftFord Tourneo Custom faceliftFord Tourneo Custom faceliftFord Tourneo Custom facelift
Ford heeft een facelift doorgevoerd op de Tourneo Custom, de personenversie van de Transit Custom. Begin volgend jaar worden de eerste exemplaren geleverd.

De vierde generatie Ford Transit verscheen in 2013 ten tonele. De personenversie van de Transit Custom kennen we als Tourneo Custom en het is die ruimtereus die Ford nu heeft gefacelift.

De Tourneo heeft een volledig nieuw front, met nieuwe koplampen, een enorme hexagonale grille met vijf horizontale, verchroomde lamellen en een nieuwe bumper. Dat is meer in lijn met de rest van het Ford-gamma. Vanbinnen monteert Ford een volledig nieuw dashboard. De drukke lijnen van het vorige interieur zijn naar de prullenmand verwezen en ook de Tourneo Custom krijgt een uit het dashboard stekend 8-inchscherm dat bij het infotainmentsysteem SYNC 3 hoort. Uiteraard verschijnt dat systeem alleen op de hogere uitrustingsniveaus.

De zes nieuw ontworpen stoelen achterin zijn in vergaderopstelling te zetten. Ford belooft verder een beter materiaalgebruik en betere geluidsisolatie. Ook nieuw zijn zaken als Intelligent Speed Limiter en Traffic Sign Recognition. Op de motorenlijst staat een reeks dieselmotoren met vermogens van 105, 130 en 170 pk. Later dit jaar opent Ford de orderboeken om de eerste modellen begin volgend jaar te leveren.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.