Ford prijst Transit en Tourneo Custom plug-in hybride

Drie versies

Ford Transit Tourneo Custom Plug-inhybride
Ford Transit Tourneo Custom Plug-inhybride Ford Transit Tourneo Custom Plug-inhybride Ford Transit Tourneo Custom Plug-inhybride Ford Transit Tourneo Custom Plug-inhybride Ford Transit Tourneo Custom Plug-inhybride

De Nederlandse importeur van Ford maakt de prijzen voor zijn gestekkerde Transit en Tourneo Custom bekend. In totaal verschijnt de Custom-reeks als plug-in hybride met drie versies in de Nederlandse showrooms.

Wie de Custom-prijslijst van Ford in duikt, kan wellicht snel in de war raken. Ford onderscheidt zijn middelgrote besteller namelijk in twee categorieën: het Transit-gedeelte waarbij de bus echt als bestelbus wordt ingezet en de veel luxere Tourneo-versie waarbij het meer om personenvervoer draait. Voor beide versies heeft Ford nu een plug-in-versie beschikbaar waarbij een 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor de hoofdrol speelt. Voor het elektrische gedeelte van de nieuwe aandrijflijn wordt een 92,2 kW sterke elektromotor met een koppel van 335 Nm gekoppeld aan een 13,6 kWh accupakket. De bussen komen hierdoor op volledig elektrische kracht tussen de 53 en 56 kilometer ver. Het totale rijbereik bedraagt meer dan 500 kilometer.

Afijn, déze versies hebben nu een Nederlandse prijs gekregen! De Transit is als minder luxer bedeelde Custom uiteraard een stukje goedkoper dan de Tourneo. Als L1H1-bestelauto kost de Transit Custom Plug-in Hybrid minimaal € 41.250. Om het geheel nog iets onduidelijker te maken, kan de Transit ook voor personenvervoer worden ingezet, waarbij negen mensen in de ‘Kombi’-versie mee kunnen rijden. Als plug-in is dat mogelijk vanaf € 43.750. Wie zijn passagiers een stuk luxer wil vervoeren, pakt de Tourneo Custom, die ruimte voor acht personen biedt. Als plug-in is dit mogelijk vanaf € 53.300. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw en bpm.

De eerste Custom plug-in hybrids komen in april volgend jaar naar ons land. Volgens Ford Nederland is er een flinke vraag naar de bus, waardoor de uitlevering later in 2020 volledig op gang zal zijn bij alle Ford Transit-centra.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.