Facelift voor Chevrolet Spin

Hou je vast

Chevrolet Spin Activ
Chevrolet Spin ActivChevrolet Spin ActivChevrolet Spin ActivChevrolet Spin ActivChevrolet Spin ActivChevrolet Spin ActivChevrolet Spin ActivChevrolet Spin ActivChevrolet Spin Activ
Chevrolet heeft zijn voor de Zuid-Amerikaanse markt bestemde Spin een facelift gegeven. De MPV wordt aan zowel de voor- als achterzijde vrij hardhandig aangepakt.

De Spin is een vijf- of zevenzits MPV die Chevrolet do Brasil, de Braziliaanse afdeling van het merk, in 2012 introduceerde. De Spin deelt zijn technische basis, het GM Gamma II-platform, met auto's als de Opel Mokka. Anno 2018 is de tijd rijp voor een facelift.

Chevrolet toont de vernieuwde Spin vooralsnog alleen als Activ, de ruig aangeklede variant van de ruimtelijke Zuid-Amerikaan. Waar de Spin Activ voor de facelift nog was voorzien van een reservewiel op de achterklep moet de gefacelifte variant het zonder doen. Dat is niet de enige aanpassing aan de achterzijde, Chevrolet monteert immers een compleet nieuwe achterklep, waarin de achterlichten nu voor het eerst doorlopen. De units zelf zijn dus ook nieuw en nu veel breder van vorm. Aan de voorzijde zien we nieuwe koplampen, die sterker lijken op de exemplaren die het front van de huidige Aveo sieren.

Chevrolet sleutelt onder meer aan de 1,8-liter viercilinder die de Spin zijn levenslust geeft. De krachtbron, die op benzine én ethanol kan draaien, was voorheen 108 pk en 171 Nm sterk, maar levert nu 111 pk en 174 Nm. De auto komt niet alleen met een handbak beschikbaar, maar ook met een vernieuwde zestrapsautomaat. De Activ sprint in 11,3 tellen naar een snelheid van 100 km/h en moet gemiddeld 8,3 l/100 km verbruiken. Verder belooft Chevrolet een lager zwaartepunt, meer aflegruimte én een nieuw infotainmentsysteem.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.