Facelift op stapel voor Audi A5 (Sportback)

Minder ingrijpend dan vernieuwde A4

Audi A5 Sportback facelift spyshots
Audi A5 Sportback facelift spyshotsAudi A5 Sportback facelift spyshotsAudi A5 Sportback facelift spyshotsAudi A5 Sportback facelift spyshotsAudi A5 Sportback facelift spyshots

De huidige A6, A7 en A8 zijn leeftijdstechnisch nog behoorlijk nieuw te noemen, maar dat geldt in mindere mate voor de A4 en A5. De eerste van die twee werd onlangs gefacelift om hem weer fris te houden en nu lijkt ook de A5 op relatief korte termijn op de snijtafel te belanden.

De facelift die Audi onlangs op de A4 doorvoerde, was voor een bijpuntsessie van Audi vrij opvallend te noemen. De auto kreeg niet alleen compleet nieuwe koplampen, maar ook een plattere, bredere grille en een volledig nieuwe bumper. Ook de A5 gaat straks onder het mes en dankzij onze spionagefotograaf kunnen we nu alvast speculeren over wat er allemaal gaat veranderen.

De A4 kreeg zoals gezegd nieuwe kijkers, exemplaren die de units met het kenmerkende 'hapje' vervingen. De huidige generatie A5 heeft nooit dezelfde koplampen als de A4 gehad en dus lijkt de voorzijde van de A5 minder ingrijpend te veranderen. Audi lijkt de koplampen een nieuwe indeling te geven en voorziet het model van een nieuwe voorbumper, waarin de radarunits net als bij de vernieuwde A4 op de plek komen te zitten waar we normaliter mistlampen zien. Op technisch vlak bestaan de noviteiten waarschijnlijk vooral uit de komst van mild hybrid-techniek, die we al bij de A6 en A7 zien.

PRIVATE LEASE Audi A5

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.