Facelift Friday: Volkswagen Passat (B5)

Met of zonder chroom?

Facelift Friday: Volkswagen Passat (B5)
Facelift Friday: Volkswagen Passat (B5)Facelift Friday: Volkswagen Passat (B5)Facelift Friday: Volkswagen Passat (B5)Facelift Friday: Volkswagen Passat (B5)Facelift Friday: Volkswagen Passat (B5)Facelift Friday: Volkswagen Passat (B5)
Met de vijfde generatie Passat zette Volkswagen in 1996 een strak, redelijk tijdloos model neer. Toch kreeg de auto in 2001 een facelift waarbij vrijwel geen enkel onderdeel ongeschonden uit de strijd kwam.

Volkswagen voert facelifts tegenwoordig op een behoorlijk subtiele manier uit. Bij de 'nieuwe' Polo en Golf zijn de verschillen met de pre-faceliftversie bijna onzichtbaar. Net na de eeuwwisseling was dat heel anders. Om de levensduur van de Passat te verlengen, kwam er een compleet nieuw front met een grote, verchroomde grille. Ook rond de ramen en op de bumpers werd uitgebreid met chroom gestrooid.

De achterlichten kregen bij de sedan niet alleen een andere indeling, maar ook een andere vorm. Bij de Variant zijn ze wél uitwisselbaar, wat uiteraard resulteert in een heleboel pre-facelift-B5's met facelift-achterlichten. Spannend motorennieuws was er in de vorm van de Passat W8, die zich kort na de facelift aandiende. Een achtcilinder is in dit segment nog altijd erg bijzonder.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.