Experimenten van Sbarro

Sbarro
Het Zwisterse Sbarro bedacht voor dit jaar een radicaal aangepaste Ferrari 550 Maranello, een 6-deurs Fiat Mutipla en een compleet herziene Peugeot 307 CC.
Voor de Zwitserse autobouwer Sbarro is de Autosalon van Genève een thuiswedstrijd. De creatieve geesten van het bedrijf bedachten voor dit jaar een radicaal aangepaste Ferrari 550 Maranello, een 6-deurs Fiat Mutipla en een compleet herziene Peugeot 307 CC. De sb1 Tornado is een compleet verbouwde Ferrari 550 Maranello. Voor de ombouw werd gebruikgemaakt van composietmateriaal. Daarnaast dient de auto als experiment voor aërodynamica. De sb1 Tornado kwam tot stand met de hulp van wielenfabrikant OZ en Michelin.
De 6-deurs Multipla heeft acht zitplaatsen. De auto rijdt op gas en is ontworpen met het oog op de Olympische winterspelen in Turijn in 2006. Wellicht kan een afgeleide van deze auto daar zorgen voor het vervoer van de sporters. Deze Mulipla van Sbarro is 35 cm langer dan de normale Fiat.
De 307 CC GPA werd in 3 maanden gerealiseerd door de studenten van Franco Sbarro. De auto werd voorzien van nieuwe veren en dempers en een Remus uitlaatsysteem. Daarnaast werd ook het uiterlijk danig onder handen genomen. De grille lijkt wel wat op die van de nieuwe 407. Misschien een ideetje voor een toekomstige facelift van de 307?