Bertone Jet 2: voor de golftassen

Bertone Jet2
Bertone Jet2Bertone Jet2Bertone Jet2Bertone Jet2Bertone Jet2
Ook Bertone laat op de Autosalon van Genève - net als Zagato een ontwerp op basis van een Aston Martin zien. De Jet 2 is een stationwagen-achtige variant van de Vanquish.
Ook Bertone laat op de Autosalon van Genève - net als Zagato - een ontwerp zien op basis van een Aston Martin. De Jet 2 is een stationwagen-achtige variant van de Vanquish. Handig voor de golftassen...
De carrosserie van de Bertone Jet 2 is volledig opnieuw ontworpen. De wielbasis van de Vanquish werd met 210 millimeter verlengd zodat twee zitplaatsen achterin zijn gecreëerd, daarmee is een 2+2 indeling is ontstaan. De stoelen achterin zijn neer te vouwen zodat er een grote bagageruimte is. Opmerkelijk detail: in de achterruit komt de vorm van de kenmerkende Aston Martin grille weer terug.
Bertone wil met de Jet 2 de op bestelling gebouwde auto, zoals dat in de jaren '50 en '60 bestond, weer laten terugkeren. Ze denken daarmee op de huidige markt, waar steeds meer nicheproducten worden verkocht, een goede kans te maken. Door het gebruik van een bestaande basis denkt Bertone de kosten voor een unieke auto op een acceptabel niveau te kunnen houden.