'Even geen nieuwe Dacia's'

Dacia Sandero
Dacia roept z'n gamma-uitbreiding voorlopig een halt toe. De komende anderhalf jaar hoeven we geen nieuwe modellen van het Roemeense merk te verwachten.

Dat blijkt uit een gesprek dat Autocar met Carlos Tavares heeft gehad, een hoge heer van Dacia-eigenaar Renault. 'Momenteel hebben we een uitgebreid gamma, het is nu even klaar met de grote investeringen. Nu is het tijd om de modellen hun werk te laten doen,' aldus de Renault-topman.

Daarentegen is het volgens Tom Lane, verantwoordelijk voor de planning van (nieuwe-) modellen, niet uitgesloten dat zowel een goedkope Volkswagen Up-achtige als een goedkope forse sedan van het formaatje Skoda Octavia in de nabije toekomst op de markt zullen verschijnen. 'We richten ons op de massa, en als er vraag is naar dergelijke auto's, dan reageren wij daar op,' aldus Lane.

In Genève presenteerde Dacia begin deze maand de nieuwe Logan MCV. Vorig jaar verschenen verder de nieuwe Sandero, Lodgy en Dokker ten tonele.

PRIVATE LEASE Dacia

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.