Europese autoverkopen gaan vooruit

1,2 miljoen auto's in november

AutoWeek 49 2017 Magazine multitest dubbeltest cro
De Europese verkoop van nieuwe personenauto's is afgelopen maand met bijna 6 procent gestegen. De stijging kwam vooral doordat de maand november dit jaar een extra verkoopdag telde in vergelijking met een jaar eerder, zo liet de Europese brancheorganisatie ACEA weten.

In totaal werden in november iets meer dan 1,2 miljoen auto's op kenteken gezet. De meeste grote Europese markten deden het goed, met groei in de dubbele cijfers in Spanje en Frankrijk. Dat laatste gold ook voor Nederland (plus 18 procent). In het Verenigd Koninkrijk daarentegen was voor de achtste maand op rij sprake van krimp.

Volkswagen, waartoe ook merken als Audi, Seat en Skoda behoren, was ook in november marktleider in de EU met een aandeel van bijna een kwart. Op twee stond PSA Peugeot Citroën, waar nu ook de merken Opel en Vauxhall onder vallen. Renault, inclusief Dacia en Lada, was de nummer drie.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.