Elke Volvo vanaf nu begrensd op 180 km/h

No way back

Volvo S90 V90 facelift

Volvo werkte al langer naar dit moment toe, maar vanaf nu is het in geen één nieuwe Volvo mogelijk om harder dan 180 km/h te rijden.

Volvo’s aankondiging van de nieuwe maatregel deed vorig jaar veel stof opwaaien. Naar eigen zeggen begrenst Volvo al zijn nieuwe modellen vanwege de verkeersveiligheid. Een derde van de ongelukken met een dodelijke afloop zou plaatsvinden doordat bestuurders te hard rijden. Nu is 180 km/h alsnog een flinke snelheid, maar elke stap telt volgens het merk.

“Wij geloven dat een autofabrikant de verantwoordelijkheid heeft om de verkeersveiligheid te helpen verbeteren. Onze snelheidsbeperking en de dialoog die ontstaat, past in dat denken”, zegt Malin Ekholm, hoofd van het Volvo Cars Safety Center. Naast de begrensde topsnelheid van 180 km/h krijgt elke nieuwe Volvo voortaan ook de Care Key. Met deze speciale sleutel kunnen eigenaren de auto (anders) afstellen als hij door bijvoorbeeld onervaren gezinsleden wordt bestuurd.

De afgelopen tijd kregen modellen als de S60, V60 en XC60 nieuwe motoren waarbij de topsnelheid al was teruggeschroefd naar 180 km/h. Nu geldt dit dus voor alle nieuwe Volvo’s.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (228) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.