'Elk jaar een nieuwe Alfa Romeo'

Lancia ook buiten Italië actief

Alfa Romeo Tonale

De laatste keer dat Alfa Romeo een gloednieuw model op de markt bracht, was in 2016 toen het de Stelvio lanceerde. Je kunt het je vast nauwelijks voorstellen, maar Alfa Romeo zegt tot en met 2026 elk jaar een nieuw model op de markt te brengen.

 

Alfa Romeo brengt volgend jaar eindelijk een compleet nieuw model op de markt: de Tonale. De Tonale wordt een SUV die een stapje onder de Stelvio wordt gepositioneerd. Vanaf 2022 heeft Alfa Romeo de smaak te pakken. Volgens CEO Jean-Phillipe Imperato lanceert Alfa Romeo tot en met 2026 elk jaar een volledig nieuw model, zo tekent Automotive News op.

Alfa Romeo heeft vanaf 2027 alleen nog elektrische auto's op de menukaart staan. Kijk dus niet gek op als Alfa na de Tonele een hele rits elektrische nieuwkomers onthuld. Mogelijk krijgt Alfa Romeo equivalenten van onder meer de DS 3 Crossback en DS 4, maar voorlopig blijft het bij speculeren.

Over Lancia doet Lancia-hoofd Luca Napolitano een interessante uitspraak. Kort geleden schreven we al over Lancia dat het niet alleen met een nieuwe Ypsilon, maar ook met een nieuwe Delta komt. Goed nieuws daarbij: momenteel is Lancia alleen nog in thuisland Italië actief, maar zet zijn tanden op termijn ook weer in de rest van de Europese markt. Lancia wordt dan net als Alfa Romeo en DS als een van Stellantis' premiummerken in de markt gezet. Wel moeten we nog even geduld hebben, pas omstreeks 2028 zou het merk drie nieuwe modellen introduceren.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.