Alfa Romeo Tonale voor het eerst te zien

Nieuwe compacte cross-over

Spyshots Alfa Romeo Tonale
Spyshots Alfa Romeo TonaleSpyshots Alfa Romeo TonaleSpyshots Alfa Romeo TonaleSpyshots Alfa Romeo TonaleSpyshots Alfa Romeo TonaleSpyshots Alfa Romeo TonaleSpyshots Alfa Romeo Tonale

De laatste keer dat Alfa Romeo een nieuw model op de markt bracht, was in 2016. In dat jaar lanceerde Alfa Romeo namelijk de Stelvio, een SUV die volgend jaar gezelschap krijgt van een nieuwe compactere cross-over van het merk. Die nieuwe kleine hoogpotige luistert waarschijnlijk naar de naam Tonale. Vandaag is die Tonale voor het eerst voorbij de lens van onze spionagefotograaf gereden.

Tijdens de Autosalon van Genève liet Alfa Romeo concrete voorbode zien van een volledig nieuwe SUV. Een half jaar nadat die Tonale geheten concept-car zijn publieksdebuut beleefde, dook een wel heel productierijp ogende versie van de showauto op. Lang bleef het steel rond de Tonale, al gaf Alfa Romeo kort geleden aan dat er in 2022 toch echt een nieuwe SUV op de markt komt. Die nieuwe hoogpotige, een kleine broer van de Stelvio, is voor het eerst in testkostuum betrapt.

Alfa Romeo Tonale Concept

Alfa Romeo Tonale Concept (2019)

Waar Alfa Romeo met de Stelvio zijn pijlen richt op auto's als de BMW X3, Audi Q5 en Lexus NX, is de Tonale de auto die zijn tanden moet zetten in het deel van de automarkt waar modellen als de BMW X1, X2 en Mercedes-Benz GLA de dienst uitmaken. Het heeft er alle schijn van dat de Tonale niet op een door Alfa Romeo zelf ontwikkeld platform komt te staan. Stellantis zou de auto namelijk parkeren op de basis die we ook onder de Jeep Compass vinden. We verwachten dat de Tonale net als de Renegade met een zo'n 240 pk sterke plug-in hybride eAWD-aandrijflijn beschikbaar komt, al is daar officieel nog niets over bekend.

Medio volgend jaar brengt Alfa Romeo de Tonale op de markt. In de aanloop naar de marktintroductie maakt Stellantis ongetwijfeld meer bekend over de nieuwe kleinere SUV.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.