Elektrische topmodellen Opel en DS uit Italië

Ook Italiaanse hoop voor Lancia

Opel Manta-e

Zowel Opel als DS gaat in Italië een elektrisch topmodel produceren. Stellantis' productiefaciliteit in Melfi wordt de geboortegrond van een tweetal hoge elektrische nieuwkomers, zo meldt Automotive News op basis van documenten die het heeft ingezien.

Opel en DS zouden in het Italiaanse Melfi de productie aanslingeren van een duo elektrische topmodellen. De elektrische nieuwkomer van DS zou je wat formaat en vorm betreft moeten kunnen vergelijken met de C5 X van Citroën. Dat blijkt uit berichtgeving van Automotive News dat zich baseert op documenten verstuurd aan potentiële toeleveranciers. Reken op een elektrische DS met een lengte van zo'n 4,8 meter, een auto die mogelijk als DS 9 Crossback door het leven zal gaan.

De elektrische DS zou voor 2024 op de rol staan, het nieuwe gestekkerde vlaggenschip van Opel moet een jaar later verschijnen. Kijk niet gek op als die elektrische Opel de opvolger wordt van de Insignia en uiteindelijk de reeds aangekondigde elektrische Manta-e blijkt te zijn. De twee elektrische nieuwkomers komen waarschijnlijk op de formaattechnisch middelste versie van Stellantis' STLA-platforms te staan, de zogeheten STLA Medium-basis. De huidige aangekondigde nieuwe EV's van Opel en Peugeot, de elektrische Astra-e en de e-308, delen hun EMP2-platform met hun broertjes en zusters die je ook met verbrandingsmotoren kunt krijgen.

Het productportfolio van Stellantis' fabriek in Melfi blijft niet uit deze twee EV's bestaan. Zo zou ook de elektrische opvolger van de DS 7 Crossback er het levenslicht gaan zien en moet Lancia daar een eigen versie van krijgen.

De vier in Melfi te bouwen EV's moeten vanaf 2026 jaarlijks goed zijn voor zo'n 90.000 te produceren exemplaren. Momenteel bouwt Stellantis in Melfi de Fiat 500 X, de Jeep Renegade en de Compass. Volgens Automotive News vindt de productie van de nieuwe Renegade vanaf 2025 plaats in Spanje en gaat Fiat de elektrische opvolger van de Panda vanaf 2026 in Slowakije of Servië bouwen. Lancia's elektrische opvolger van de huidige stokoude Ypsilon zou ook in Spanje gebouwd worden.

PRIVATE LEASE DS

DS
DS DS4 PureTech 130 Bastille+ (5D/8A)
€ 708
 
DS
DS DS7 E-Tense 225 Bastille+ (5D/8A)
€ 994
 
DS
DS DS9 E-Tense 225 Performance Line+ (4D/8A)
€ 1.054
 

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.