Elektrische oer-Mini heeft tot 130 kilometer bereik

Plug-and-play

Electrogenic elektrische Mini
Electrogenic elektrische MiniElectrogenic elektrische MiniElectrogenic elektrische MiniElectrogenic elektrische MiniElectrogenic elektrische MiniElectrogenic elektrische MiniElectrogenic elektrische MiniElectrogenic elektrische MiniElectrogenic elektrische MiniElectrogenic elektrische Mini

Voor een elektrische Mini kun je uiteraard bij Mini zelf aankloppen. Maar vind je de klassieke Mini's van enkele decennia terug vele male charmanter? Ook dan kun je met je Engelse icoon vrolijk elektrisch rondzoemen dankzij het Engelse Electrogenic.

Electrogenic is een Engels bedrijf dat klassiekers maar wat graag een lange toekomst gunt. Je kunt al bij Electrogenic aankloppen voor 'plug-and-play' EV-conversies voor de Land Rover Defender, oude Porsches 911, Jaguar E-type, Triumph Stag en zelfs voor de Citroën DS. Aan dat rijtje automobiele legendes voegt Electrogenic nu de oer-Mini toe.

De elektrische aandrijflijn van Electrogenic komt kant en klaar op een nieuw subframe dat het oude exemplaar met daarop de benzinemotor vervangt. De elektromotor is 61 pk en 135 Nm sterk en dat maakt de klassieke Engelsman ongetwijfeld een stuk kwieker. De elektromotor put zijn levenslust uit een bescheiden 20-kWh batterij, dat net als de elektromotor op het subframe zit. De elektrische oer-Mini perst er - puur in de stad - een bereik uit van net geen 130 kilometer. De gecombineerde actieradius vermelden de Engelsen vooralsnog niet. De laadopening bevindt zich achter een klepje dat Electrogenic in zijn zelf geproduceerde grille heeft gehuisvest. Heb je spijt van de EV-conversie? Dan kun je je oude subframe met benzinehart volgens Electrogenic relatief eenvoudig weer terugplaatsen. Als je die bewaard hebt, uiteraard.

Goedkoop is de ombouw overigens niet. Electrogenic vraagt omgerekend ruim €17.000 voor zijn EV-hardware. Exclusief belastingen en exclusief montage.

PRIVATE LEASE MINI

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.