Nieuwe Mini Countryman betrapt, komt ook als EV

Maatje groter

Spyshots Mini Countryman
Spyshots Mini CountrymanSpyshots Mini CountrymanSpyshots Mini CountrymanSpyshots Mini CountrymanSpyshots Mini CountrymanSpyshots Mini Countryman

Het model van Mini dat zijn merknaam het minste eer aandoet wordt in 2023 aan een nieuwe generatie geholpen. We hebben het dan natuurlijk over de Mini Countryman, de grootste auto binnen de Mini-familie die ook nog eens een maatje lijkt te gaan groeien.

Hoewel de hatchbacks die Mini in zijn leveringsgamma heeft met afstand de populairste modellen van het merk zijn, staat de Countryman structureel op een prima tweede plek. Met de SUV lift Mini al jaren mee met het succes dat dergelijke hoge modellen veelal hebben. Vorig jaar verkocht Mini wereldwijd dik 80.000 Countrymans, ruim 5 procent meer dan een jaar eerder. Grofweg 30 procent van alle Mini's die jaarlijks worden verkocht is een Countryman en dat smaakt voor de fabrikant natuurlijk naar meer. Er komt een nieuwe SUV bij en dat is direct de reden dat de nieuwe Mini Countryman straks een maatje groter is dan het huidige model. Op deze nieuwe set foto's is die nieuwe en grotere Countryman beter dan ooit te zien.

Spyshots Mini Countryman

Opvallende pixelachtige ledverlichting achterop de nieuwe Mini Countryman.

De Mini Countryman krijgt een kleinere cross-over onder zich: de Aceman. De Aceman wordt zo'n 4,05 meter lang en hoewel de huidige Countryman daar met een lengte van 4,31 meter nog ruim boven staat, lijkt Mini van mening te zijn dat een grotere Countryman zich beter van die Aceman kan onderscheiden. De nieuwe Mini Countryman lijkt vooral een grotere overhang achter te krijgen, met als gevolg dat ook het achterste zijruitje aanzienlijk groter lijkt dan die van het huidige model. Goed nieuws dus voor de interieur- en bagageruimte.

Mini Countryman - Illustratie Larson

Een digitale vooruitblik op de nieuwe Mini Countryman.

In grote lijnen blijft Mini echter gewoon trouw aan het Countryman-concept. Het wordt een relatief hoekig model dat zich vooral met details als modernere auto zal profileren. Daar zien we bij dit gesnapte testexemplaar al het een en ander van. Kijk maar eens naar de wijze waarop de verlichting aan de voor- en achterzijde wordt ingevuld. Overigens grijpt Mini met de nieuwe Countryman enigszins terug op de eerste generatie van het model. De kentekenplaat zakt een verdieping en zit net als bij de oer-Countryman straks in de achterbumper in plaats van op de klep.

De nieuwe Countryman deelt zijn techniek weer met de X1 en 2-serie Tourer. Reken onder meer op de komst van een tweetal plug-in hybride versies met vermogens van 245 pk en 326 pk. De nieuwe Countryman wordt waarschijnlijk de eerste Countryman waar een volledig elektrische versie van komt. Technisch broertje BMW X1 is er namelijk ook als elektrische iX1 en de aandrijflijn van die EV wordt waarschijnlijk ook door Mini gebruikt. De BMW iX1 heeft twee samen 313 pk en 494 Nm sterke elektromotoren en komt afhankelijk van de uitvoering tot 438 kilometer ver op een volle 64,7 kWh accu.

PRIVATE LEASE MINI Countryman

Alphabet
Mini Countryman Cooper (5D/6A)
€ 799
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum