Mini Countryman Cooper SE ALL4 Business Edition (2022)

Gebruikersreview

Mini Countryman Cooper SE ALL4 Business Edition (2022)

UitvoeringCountryman Cooper SE ALL4 Business Edition
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2026

Kermit

Na ruim vier jaar en 68000 km hebben we Mike ingeruild voor het facelift model F60. De vraag was allereerst: hoe noemen we hem? De R60 heette Mindy, de F60 Mike en Mike 2.0 bekt niet zo goed. Maar geen nood; dat ik de foto aan mijn moeder liet zien, was haar eerste reactie: “lijkt wel Kermit”.

Tja, dat is blijven hangen, LOL.

We zijn bij het zoeken naar een jongere F60 niet over één nacht ijs gegaan. Mike is met zijn parelmoer witte en glanzend zwart combo een dikke verschijning en de auto rijdt heel fijn. Bij Mini Zeist waar we Mike in 2022 kochten hebben we twee auto’s getest. Een hele mooie zilverwit / zwart combo met JCW pakket en een zwart / matgrijze combo. Ik was weg van de F60 met JCW details, maar de velgen hadden allemaal stoeprandschade en in het interieur zat een enorme kras op het dashboard. En mijn vrouw vond de sportstoelen en rode accenten verschrikkelijk, dus dan houdt het gauw op. De zwarte met matgrijs dak en spiegels was zonder al die sportieve poespas, dus die had het kunnen worden. Maar helaas, waar Zeist 4 jaar terug een hele goede inruil gaf op onze R60, viel de inruil op de F60 zwaar tegen. Dus dat werd no deal.

Handelaren als Hero Auto zijn gewoon dieven in mijn ogen. De inruil daar is nog lager en het hele online concept is niet mijn ding.

En toen vond ik Kermit bij Drent & Kloek in Heemskerk. Vlak bij ons in de buurt. De proefrit was een unieke. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik na 2 km rijden in een politie fuik terecht kom, waar de auto van onder tot boven gecontroleerd moest worden. Heikel puntje was dat ik geen kentekenbewijs bij me had. Tja, een garagehouder geeft nooit de kentekenpapieren mee aan iemand die met groene platen een proefrit doet. Is tamelijk fraude gevoelig.

Maar goed, Drent & Kloek werd gebeld en kreeg een standje van de agent die nog erg nat achter de oortjes was. Meest grappige was de controle van de verlichting. “Er is iets mis met uw linker achterlicht, die blijft aan staan en rechts doet hij niks”.

Ik moest de agent er op wijzen dat dat het mist achterlicht was…. zucht….
Maar goed, nadat was geconcludeerd dat de verlichting, VIN, km-stand etc… in orde was, dat ik niet gezopen had; want iemand die volkomen nuchter is om 10:30u in de ochtend die een proefrit doet samen met vrouw en koter… ja die moet wel dronken zijn…. dubbelzucht….

De proefrit was dus wat avontuurlijk en de auto beviel prima. Dus kwam het simpelweg op centen neer en we kregen deze keer wel een goede inruil voor Mike. En Kermit met APK, grote beurt, 1 jaar garantie en poetsbeurt.

Zijn er nou grote verschillen tussen de F60 en het facelift model? Nou best wel. Neus kont en spiegels zijn allemaal anders. In het interieur zijn alle knoppen vlak geworden; het display boven het stuur is anders van vorm en semi digitaal en de i-drive knop is kleiner.

Qua uitrusting zijn er ook verschillen tussen Kermit en Mike. Mike had op de handgrepen van de voorportieren en knop. Door die knop hoefde ik alleen de sleutel in mijn broekzak te hebben om de auto te openen en op de achterklep had je twee knoppen; een voor sluiten en een voor sluiten / op slot. Dat heeft Kermit niet, dus ik ben weer terug bij het gebruiken van de sleutel.

Maar goed, Kermit heeft weer een achteruitrij camera en elektrisch inklapbare spiegels. En het aanzienlijk grotere batterijpakket is ook een fijne. Waar ik bij Mike gemiddeld 30 – 35 km uit een volle batterij perste; kan ik nu 60 km of meer op een lading doen.

Hoe dat uitpakt, ga ik de komende maanden bijhouden en verslag over doen. Onderhoudszaken verwacht ik weinig over te hoeven schrijven. APK is pas over twee jaar weer en de auto heeft een grote beurt gehad, dus volgend onderhoud is pas in de zomer van 2027.

10,0