Elektrische Jaguar op komst

Binnen twee jaar aan de stekker

Jaguar F-Pace
Jaguar heeft heden ten dage een indrukwekkende line-up, al schitteren hybrides en elektrische modellen door afwezigheid. Daar komt binnen twee jaar verandering in.

Jaguar is aan het differentiëren. Met de F-Pace wordt de SUV-markt voor het eerst bediend en met de XE richten de Britten de pijlen sinds jaren weer op het segment waar de BMW's 3-series de dienst uitmaken. Op motorisch vlak vinden we tot op heden alleen diesels en benzinemotoren op de bestellijsten, maar volgens het normaliter goed geïnformeerde Autoguide komt daar spoedig verandering in.

Autoguide heeft zijn informatie van niemand minder dan hoofd van Jaguars designafdeling: Ian Callum. Volgens Callum heeft Jaguar "een grote verrassing" in het vat zitten. "Binnen twee jaar hebben we iets dat niet door een benzinemotor wordt aangedreven," aldus Callum. Daarbij zou nog de grap gemaakt zijn dan "slechts een paar hamsters" verantwoordelijk zullen zijn voor de aandrijving.

Het is nog niet bekend welke modellen geëlektrificeerd gaan worden. We zetten aanvankelijk in op een elektrische variant van de F-Pace.

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.