Eerste volledig elektrische Lincoln komt in 2022

Op basis van Mach-E

Lincoln EV

In de Amerikaanse premiumhoek van autoland slaat de elektrificatie ook stevig om zich heen. GM’s Cadillac heeft grote plannen, maar Fords Lincoln zit ook niet stil. Het merk wil rond zijn honderdste verjaardag het eerste volledig elektrische model laten zien.

De elektrische Lincoln komt ook vast in beeld, maar veel verder dan ‘een lincoln’ met een doorlopende ledstrip komen we daarmee niet. ‘Embrace Lighting’, noemt Lincoln die modieuze strip, ofwel ‘omhelzingsverlichting'. Dat snijdt hout. Een korte opheldersessie in Photoshop levert een typisch Lincoln-front op, inclusief de kenmerkende grille. Die lijkt in dit geval echter afgesloten, net als de grille-achtige vorm op de Mustang Mach-E.

Geen toeval, want de kans is groot dat deze elektrische Lincoln op die Mustang is gebaseerd. Ford kondigde eerder al aan dat de Mach-E een Lincoln-broertje krijgt en dat is natuurlijk ook gewoon heel logisch. De technische basis is er al, een relatief compacte SUV past uitstekend in Lincolns line-up en zo kan het chique Ford-broertje eenvoudig aan zijn eerste EV komen. Wel krijgt de Lincoln een geheel eigen koets, zoals dat ook het geval is met conventionele modellen.

De eerste elektrische Lincoln komt volgend jaar op de markt. Passend, want dan viert het merk ook zijn honderdste verjaardag.

Lincoln geeft ook vast een inkijkje in een toekomstig interieurconcept, al lijkt dat woonkamer-achtige geheel nog echte toekomstmuziek. Met name het ingekleurde beeld hoort duidelijk bij een grotendeels autonoom rijdende auto en op dat vlak is er ook concreet nieuws te melden. Lincoln belooft namelijk dat het binnenkort Lincoln ActiveGlide lanceert. Dat is een verregaande ‘hands-free’ rijassistent die ongetwijfeld bedoeld is om Cadillacs hoog aangeschreven SuperCruise van repliek te dienen.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.