Eerste gegevens Citroën C6

Citroën C6
Citroën heeft de eerste foto's en gegevens vrijgegeven van de Citroën C6. Na het verdwijnen van de XM is er dus weer een grote Citroën in het programma.

Citroën heeft de eerste foto's en gegevens vrijgegeven van de Citroën C6. Na het verdwijnen van de XM is er dus weer een grote Citroën in het programma.

Citroëns nieuwe limousine volgt de styling van de andere nieuwe modellen van het merk. Vooral de grote overhang aan de voorzijde en de kleine overhang aan de achterzijde vallen op. Ook de grille en de vorm van de koplampen komen op andere modellen terug. Om de aërodynamica te bevorderen is een automatisch uitklapbare spoiler geplaatst. Een ander opvallend detail aan de C6 zijn de stijlloze portierramen.

De nieuwe grote Citroën is voorzien van enkele niet alledaagse accessoires zoals een 'head up display' voor het navigatiesysteem en de snelheidsmeter. Daarnaast is er een elektronische parkeerrrem, het lane departure system, parkeersensoren aan de voor- en achterzijde meedraaiende xenon koplampen, cruise control en een snelheidsbegrenzer.

De motoren voor de C6 zijn voorlopig de 2,7-liter V6 HDI met 208 pk en een 3,0-liter V6 met 215 pk. Beide zijn gekoppeld aan een 6-traps automaat. In de beste traditie van de grote Citroëns is de C6 voorzien van actieve vering; de demping van de auto is door de bestuurder af te stellen.

De C6 verschijnt in het najaar op de Nederlandse wegen. Dan heeft Citroën een auto in huis die het moet gaan opnemen tegen auto's als de Renault Vel Satis, Peugeot 607 en de Lancia Thesis. Citroën Nederland houdt nog een flinke slag om de arm wat betreft de prijzen van de C6 maar rekent op bedragen vanaf 50.000 euro.