Chinese Citroën C6 in beeld

Rebadgend naar de top

Citroën C6 China gelekt
Stiekem zouden hele volksstammen een opvolger van de Citroën C6 met open armen ontvangen. De joint-venture Dongfeng Peugeot-Citroën brengt de modelnaam terug op een sedan die we dankzij het Chinese auto.sohu nu al in zijn geheel kunnen bekijken.

Eerder al kregen we van Dongfeng Peugeot-Citroën een stel designschetsen van nieuwe C6 te zien. Hoewel, nieuw, in feite is het een gerebadgete Dongfeng Aeolus A9, een auto die op een verlengde versie van PSA's EMP2-platform is geplaatst.

De nieuwe C6 - die de Chinese landsgrenzen niet verlaten zal - heeft een met chroom afgeladen front meegekregen met een grille die optisch is verweven met de koplampunits. Ook aan de achterzijde is de nieuweling stukken minder excentriek dan de eigenwijze C6 zoals wij die kenden. Onder de kap komen 1,8- en 2,0-liter turbomotoren te liggen. Volgende week verwachten we een officiële onthulling met fatsoenlijker beeldmateriaal.

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.