De Citroën C6 is terug!

...maar niet voor ons

Citroën C6 (China)
Citroën C6 (China)Citroën C6 (China)Citroën C6 (China)Citroën C6 (China)Citroën C6 (China)Citroën C6 (China)Citroën C6 (China)
Wie dacht dat het met het verdwijnen van de Citroën C6 in 2012 gedaan was met de modelnaam, heeft het mis. In China is namelijk een compleet nieuwe C6 gelanceerd!

"Nieuwe Citroën C6" klinkt misschien spannender dan waar het vandaag om gaat. De nieuwe Chinese Citroën heet wel degelijk C6, maar is in feite een omgebouwde en opgewaardeerde Fengshen A9 van Citroëns joint-venture-partner Dongfeng.

De nieuwe C6 deelt zijn EMP2-platform met modellen als de Peugeot 308, al is er het nodige aan gesleuteld. De auto meet ruim 5 meter in de lengte, heeft een wielbasis van net geen drie meter en is voorzien van een zeer luxueus en stiekem toch ietwat eigenwijs getekend interieur. We zien een combinatie van leer en hout, dat doet het natuurlijk altijd goed. Volgens de geruchtenmolen zal ook DS in China met de C6 aan de haal gaan. Wat we daar van moeten verwachten, valt nog te bezien.

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.