Athlon Car Lease verkocht

Daimler Financial Services nieuwe eigenaar

Athlon Car Lease Tesla
Rabobank verkoopt Athlon Car Lease aan Daimler Financial Services. De bank krijgt 1,1 miljard euro voor het autoleasebedrijf, dat sinds 2006 deel uitmaakt van leasedochter DLL (De Lage Landen).

Athlon is actief in elf Europese landen en heeft een wagenpark van ruim 250.000 wagens in beheer. Koper Daimler is een veel grotere speler, met een vloot van ruim 3,7 miljoen voertuigen in meer dan veertig landen.

DLL gaat zich toeleggen op lease- en financieringsdiensten voor machines in met name de landbouw en voedingsmiddelenindustrie. Die activiteiten sluiten goed aan bij die van moederbedrijf Rabobank. Voor de autoleasetak geldt dat in veel mindere mate.

Topman Wieber Draijer van Rabobank zei dat DLL een belangrijke rol blijft spelen in de bediening van grote internationale klanten. Gezocht wordt naar mogelijkheden om meer samen op te trekken. De afgelopen maanden deden geruchten over een aanstaande verkoop van de gehele leasetak de ronde.

Voor Athlon lonkt volgens de bank een beter toekomstperspectief onder de vleugels van een grote, gespecialiseerde partij. Rabobank is niet de eerste grote Nederlandse bank die zijn autoleasetak van de hand doet. Branchegenoot ING deed dat bijna vijf jaar geleden al. Toen was BMW de overnemende partij.

Rabobank verwacht de verkoop eind dit jaar te hebben afgerond. Daarvoor is onder meer goedkeuring nodig van toezichthouders. De bank versterkt met de deal zijn belangrijkste kapitaalbuffer. Dat is van belang met het oog op steeds strengere regels waar banken aan moeten voldoen.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.