'Duitsland wil verbrandingsmotoren verbieden'

Bondsraad: vanaf 2030 geen benzine of diesel meer

Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive
Volgens Der Spiegel wil de Duitse regering vanaf 2030 geen nieuwe diesel- en benzineauto's meer toelaten. Duitsland is niet de eerste die zo'n stap wil zetten, maar voor zo'n grote autobouwende natie is het wel opmerkelijk.

Het ziet ernaar uit dat de toekomstplannen van Mercedes en Volkswagen in een gespreid bedje terechtkomen. Die merken willen vanaf uiterlijk 2020 onder een nieuw label vól aan de slag gaan met elektrische auto's, iets waar ze in hun thuisland klaarlijkelijk vanaf 2025 volledig van afhankelijk zullen zijn. De plannen zijn onderdeel van de lange weg die ook Duitsland moet gaan om aan het Europese streven te voldoen dat stelt dat de CO2-emissie in 2050 met 95 procent moet zijn teruggedrongen. Tesla-CEO Elon Musk is er uiteraard als de kippen bij om het verbod dat Duitsland naar verluidt wil invoeren, toe te juichen.

Noorwegen was het eerste land dat met een soortgelijk verbod op de proppen kwam. Het land, dat ook nu al een walhalla is voor verkopers van elektrische auto's, wil vanaf 2025 geen auto's met verbrandingsmotoren meer toelaten. Kort daarna volgde het bericht dat ook Nederland die stap zou gaan zetten, maar in plaats van een verbod is er bij ons sprake van een 'streven'. Onder de noemer 'ZEV Alliance' hebben een aantal landen zich bovendien geconformeerd aan de afspraak om zulke auto's na 2050 niet meer toe te laten. Duitsland is één van die landen.

Lezersreacties (123) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.