Dubuc Motors Tomahawk wordt 'Tesla-rivaal'

Dubuc Motors Tomahawk wordt 'Tesla-rivaal'
Het Canadese Dubuc Motors - wij moesten het ook opzoeken - zal in 2016 deze Tomahawk op de markt brengen. Naar eigen zeggen een elektrische sportieveling in een opmerkelijk jasje.

Dubuc Motors presenteert z'n Tomahawk als 'het neefje van Tesla'. Of Tesla zich zorgen moet maken, wagen we te betwijfelen. Toch lijkt het in Canada gevestigde Dubuc Motors serieuze plannen te hebben.

De Tomahawk is een zogeheten 2+2 coupé, wat inhoudt dat-ie over een achterbankje beschikt waar je in de praktijk niet al te veel mee kunt. De Tomahawk is een hybride, die wordt aangedreven door twee elektromotoren, en eveneens over een verbrandingsmotor beschikt, die als range-extender fungeert. Een topsnelheid van 225 km/h moet haalbaar zijn en in 3,5 seconden staat de 100 km/h op de klok. Z'n actieradius ligt op zo'n 440 kilometer.

Op deze foto's zien we nog een vroeg exemplaar, volgend jaar wordt het definitieve model gepresenteerd. Daar houdt Dubuc Motors het overigens niet bij. Gelijktijdig met de onthulling van de productie-Tomahawk zal de fabrikant een taxi presenteren.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.