Drukste vakantie op Nederlandse weg in 7 jaar

Vooral Duitsers en Belgen zorgen voor extra drukte

file A2 snelweg
Het is sinds 2010 niet meer zo druk geweest op de Nederlandse wegen in de maanden juli en augustus. Vergeleken met de zomermaanden vorig jaar stond er deze zomer 23 procent meer files. Dat becijfert de VerkeersInformatieDienst (VID).

De zomerdrukte wordt toegeschreven aan onder meer de langdurige afsluiting van de A10-west, de aantrekkende economie en meer toeristen uit omliggende landen.

Volgens de VID veroorzaakten strandgangers uit Duitsland in juli en augustus elk weekend lange files op de A12 vanuit Duitsland. Ook Belgische toeristen zorgden geregeld voor drukte, met name op de A58 in Zeeland. De files in Den Helder onderweg naar de veerpont naar Texel waren dit jaar ook langer dan voorgaande jaren.

Op een van de weinige zonnige dagen vorige maand, 23 augustus, liep het verkeer massaal vast op de wegen naar de kust. Zowel in de ochtend als de avond stond er bijna 100 kilometer file van en naar de stranden.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.