Dodge Nitro concept

Dodge Nitro concept
Dodge dealers vragen al geruime tijd om een kleine SUV, die het zou kunnen opnemen tegen concurrenten als de Ford Escape en de Chevrolet Equinox. Ze kijgen hun zin: in Chicago is zo'n versie onthuld en hij komt in 2006 op de markt.
Dodge dealers vragen al geruime tijd om een kleine SUV, die het zou kunnen opnemen tegen concurrenten als de Ford Escape en de Chevrolet Equinox. Ze kijgen hun zin: in Chicago is het concept van zo'n versie onthuld en hij zal waarschijnlijk in 2006 in productie gaan.

Dodge heeft geen tegenhanger voor de populaire SUVs als de Ford Escape en de Chevrolet Equinox. Geen wonder dat de dealers al geruime tijd vragen om zo'n betaalbare versie. Dodge komt nu aan hun wensen tegemoet. Op de Chicago Auto Show is de concept car onthuld van zo'n 'kleinere' SUV. De Amerikanen noemen zo'n formaat mid-size SUV. De Nitro concept is met zijn typische neus met de zogenaamde 'crosshair grille' een echte Dodge. Hij heeft een wielbasis van 2,75 m en is 4,57 m lang. De breedte en hoogte zijn respectievelijk 1,86 en 1,76 m. De bodemvrijheid van de nieuwe Dodge SUV is 19,8 cm.
De concept car staat op 20-inch wielen, maar zo groot zullen ze van de productieversie niet zijn. Het is waarschijnlijk dat hij in 2006 in productie gaat.
De marktintroductie van het merk Dodge in Europa is binnenkort een feit en dan zou dit formaat SUV ook wel geschikt zijn voor onze markt. Dodge wil er in dit stadium nog niets over kwijt.
De concept car is uitgerust met een 3,7-liter V6 met 210 pk en een maximum koppel van 319 Nm bij 4000 tpm. De V6 is gekoppeld aan een viertraps automaat. De combinatie zorgt ervoor dat de 1867 kg zware Nitro in 9.9 seconden van 0-100 accelereert. De auto heeft onafhankelijke wielophanging vóór en een starre as achter en is uitgerust met full-time vierwielaandrijving.