Dodge laat elektrische Charger zien

Klaar voor 2024

Dodge elektrische muscle car

Dodge gaat geen elektrische auto's verkopen. Wel gaat het 'American eMuscle' verkopen. Aldus Dodge. Kortom: ook Dodge kan niet om elektrificatie heen en komt op termijn met volledig elektrische modellen. Het merk laat al de eerste flarden van zijn eerste gestekkerde spierbundel zien.

Het modellengamma van Dodge is behoorlijk archaïsch. In de Verenigde Staten verkoopt het merk de Charger, Challenger, Durango, Journey en Grand Caravan. Dat Dodge een meester is in het uitwringen van oude modellen, bewijst het al jaren. De Durango stamt uit 2010 en is daarmee ondanks zijn leeftijd van 11 jaar oud het jongste model van Dodge. De huidige Challenger is een jaar jonger, die verscheen in 2011 op het podium, maar die auto gebruikt de techniek van zijn in 2006 gepresenteerde voorganger. De Charger is net als de Challenger gebaseerd op een stokoud platform en dat geldt ook voor de alleen nog uit voorraad leverbare Journey en Grand Caravan. Die laatste werd hier tot 2016 nog als Lancia Voyager en daarvoor als Chrysler geleverd. Maar nu is er toch echt vernieuwing op komst en daar hoort ook een elektrische aandrijflijn bij.

"If a charger can make a Charger quicker, we are in," - luiden de ietwat geforceerde woorden van Dodge-CEO Tim Kuniskis. Volgens de topman zijn de D0dge-klanten er in ieder geval klaar voor, "[...] zij kopen een ervaring. Niet slechts techniek." In 2024 komt Dodge met zijn eerste elektrische muscle car, "[...] to tear up the streets, not the planet." In een video laat Dodge alvast een schim van die eerste EV zien. Het lijkt er sterk op dat het een vierwielaangedreven extremist wordt waarvan het ontwerp sterk is geïnspireerd op dat van de tweede generatie Charger uit 1968. Een nieuwe Charger dus, maar niet zoals Dodge-adepten het ooit voor zich hadden gezien. We mikken erop dat Dodge's eerste EV op het STLA Large-platform komt te staan. Dat platform kan overweg met accupakketten met een capaciteit van tot 118 kWh.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.